Mina favoriter
Skicka offert


Referenser

Några genomförda rekondjobb

IMG_3733
Baggeboskolan-120 Bord Före. jpeg

Uppgraderingen

Baggeboskolan 2019

I samband med att en ny skola, Baggeboskolan, byggdes fick vi frågan av SAJKLA om vi kunde hjälpa till att uppgradera gamla bord de hade. Borden var i gulnad björk med massiva ben och sarger samt en fanerad skiva. Till borden fanns björkstolar, även de i gulnad björk.
Vi uppgraderade borden med ett DT Linoleum Smokey Blue. Bordens Ben och kanter  samt stolarna ytbehandlade vi en  blå kulör NCS S6010-R90B. Med hjälp av vår kollega SMEA här i Tibro lackades metallen i en blå matchande RAL-kulör.
Slutresultatet ett modernt monokromt uttryck som nu smyckar lärarrummet på Baggeboskolan.

Pris; 22 000 kr exkl moms för bord 240x80 och 8 stolar.
CO2-besparing; ca 74 kg  

Inredia konfbord, före Miljöbild bord Cowork

Rekonditioneringen

Konferensbord Inredia-huset

"Vi har ett gammalt bord i kommunhusets källare som använts som kommunstyrelsens mötesbord i många år under 60- 70- och 80-talet. Det vill vi rekonda och använda i Inredia-huset"

Då började en återbruksresa som idag kan ses på våning 2 i Inrediahuset i Tibro. Över 5 meter långt och som bredast 160 cm i mahognyfanér,  rekonditionerade vi det varsamt och gav det en ny lyster utan att ändra dess identitet.
Ett bortglömt bord i en mörk källare är nu hjärtat mitt i Inrediahuset. Vi tycker bordet var värt det!

Pris; 16 500 kr exkl moms
CO2-besparing; Ca 120 kg

stol svenskt tenn ee skolan

Hyllningen!

Estrid Erikssons skola

Estrid Ericson är från Hjo i Skaraborg men mest känd som kvinnan som startade Svenskt Tenn. Till hennes minne fick vi i uppdrag av SAJKLA att rekonditionera 40 st gamla slita stolar i gulnad björk. Stolarna tvättades, slipades och stabiliserades. Skador och repor jämnades ut och slutligen fick stolarna en ny lack med 0,5% vita pigment som gav dem en vacker fräschör. Som pricken över i:t kläddes de sedan i ett vackert tyg som Estrid formgav mönstret till på 1930-talet och heter Elefant.
Nu pryder de lärarrummet i Estrids skola i Hjo!

Pris; 1 715 kr / st exkl moms och tyg
CO2-besparing; 120 kg