Mina favoriter
Skicka offert


Aktuellt

Vi tillverkar ditt bord - Mikael Dahlman

24 August 2020
relaterad bild lär känna

Mikael Dahlman, Avd. Chef snickeri

Webb bilder format11

Dahlman

Mikael

Mästaren på CNC! I 12 år har Mikael jobbat med CNC. Här på Lundbergs har han varit i nästan 5 år. Som specialist på CNC gör Mikael ritningar i CAD, ställer in maskinen med rätt verktyg och gör det underhåll som maskinen behöver. Hör och häpna, faktum är att Mikael är självlärd! Det säger ganska mycket om hur Mikael är som person, envis, målinriktad och gillar utmaning! På frågan, ”Hur lär man sig en sådan här maskin alldeles själv?”, svara Mikael ”Jag lär av mina misstag. Ibland blir det fel, då är det bara att göra om och göra rätt!”.


Det bästa, enligt Mikael, är när det är svåra och krångliga jobb, att ta fram en ny produkt och greja med den. Mikael berättar,
”När vi tog fram pallen SitOnMe, sattes min kunskap på prov. Jag fick inte till vinkeln eller borrningen. Men skam den som ger sig, till slut föll polletten ner och sen var det enkelt! Det roliga med jobbet här på Lundbergs är att vi gör jäkligt snygga möbler och jag får vara en del av det! Det är inte ofta vi göra stora satser som är likadana utan det är ett omväxlande arbete.”


Nu Kanske du tänker, jaha vilken fin maskin som kallas för CNC, men vad är det egentligen?
CNC är förkortning för Computer Numerical Control. En CNC kan bland annat borra, fräsa och såga. Den CNC vi har är 5 axlad, den bearbeta träet genom att vrida sig i alla olika vinklar från sidan och uppifrån. En CNC gör många moment på samma gång och effektiviserar arbetet. Vid en CNC arbetar normalt 1 person som använder ritningar för att programmera den, ställer in maskinen med rätt verktyg och sedan matar maskinen.

Webbinarium 5 snabba om återbruk i projekt

Återbruk i projekt

Råd och nycklar från Sajkla, specialist återbruk offentliga miljöer

Funghi3

Backat sortiment

06 September 2023

I fyra års tid har vi gjort om och gjort rätt.

Hösten webbinarium med Lundbergs Möbler rubrikbild

Matnyttiga webbinarium

Registrera dig redan nu!