Mina favoriter
Skicka offert


Aktuellt

Rampamuff för cirkulära bord!

hållbarhet bara ett ord, NB

Tack till rampamuffen, en av våra Circularheroes, som bidrar till att våra bord blir cirkulära, även de rektangulära.

Våra bord består av en kärna av plywood. Plywood är ett mycket segt material som har hög hållfasthet. Tack vare plywood kan vi omforma designen i framtiden, när brukarens behov förändrats. Kanske från ett rektangulärt bord till ett runt, eller från en kantfasning till en annan.

En annan fördel med att ha plywood som kärna i bord är att det går att skruva träskruv i skivan fler gånger än vid exempelvis spånskiva eller osb. Det medför att det går att ta loss ett benbeslag från skivan. Vilket i sig gör att du enkelt kan byta ut en reservdel om olyckan är framme. Men det räcker inte för oss. För har du skruvat en skruv i samma hål 10 gånger vet både du och jag att skruven inte får fäste till slut.

Så…hur gör vi då för att förbättra detta? Jo, genom en rampamuff. Märkligt ord vi vet, men väldigt smart och enkel liten detalj. En rampamuff har en utvändig trägänga och mekanisk gänga invärtes. Trägängan skruvas upp i bordsskivan, sedan skruvas beslaget fast i dessa. På så sätt kan du demontera beslaget från bordsskivan 100 gånger utan att hållfastigheten minskar. Och jodå, den 101 gången går det faktiskt lika bra. Smart va?!


För att det ska vara möjligt att demontera delar i en produkt är det såklart också viktigt att inget lim används vid montering. Nästan alla våra produkter monteras helt utan lim, tack vare rampamuffen, och det är vi väldigt stolta över!


Rampamuff, rampamuff, rampamuff… lägg det ordet på minnet! För det är en av våra Circularheroes!

Och tills du ställs inför att använda ordet själv, passa på att gå in och kolla på Nesso, en gammal hund som fått lära sig sitta - inte bokstavligt då, utan numera med rampamuff i konstruktionen, därmed helt utan lim och enkel att reparera, renovera och återbruka - för att bidra till att borden får ett långt cirkulärt liv!


Vill du veta mer om bordets cirkulära möbelflöde? Klicka här!

Ner på detalj

Reparera, renovera, återbruka!

Image Ramo skivor  384

Använd reservdelar

Cirkulärt möbelflöde redan idag

Detalj Arco beslag blå 252

Inget är något för cirkulärt möbelflöde

Circularheroes, as in Superheroes

BIM Objects

04 April 2023