Mina favoriter
Skicka offert


Aktuellt

Cirkulärt liv

100x70

Bord som ingår i ett cirkulärt möbelflöde

Återbruk vet vi gör skillnad för miljön. Därför arbetar vi aktivt med att få alla våra bord att kunna rekonditioneras och cirkulera på marknaden.

För att våra bord ska få ett långt liv krävs det att de sköts om och underhålls. Därför har vi tydliga skötselråd, vad som ska göras dagligdags till vad som bör göras om 10 år. Det är steg ett för det cirkulära livet.

Steg två är att det ska vara ekonomiskt försvarbart att byta ut en reservdel. Det ska vara enkelt att få tag på. Det ska inte vara dyrare att använda det man har, än att köpa nytt. I vår kollektion går det att hitta reservdelar.

Att kunna rekonditionera bordet är steg tre. Vi har kunskapen att ta tillbaka bord som behöver fräschas upp, och få dem att se ut som nya igen. Läs mer på vår Rekonditioneringstjänst.

Det var år 2018 som vi började rekonditionera bord, oberoende varumärke. De erfarenheter vi fått med oss har gett oss konkreta verktyg till vad som krävs för att våra bord ska kunna rekonditioneras i framtiden. De är bland annat att det ska vara enkelt att skilja materialslag från varandra. Våra lärdomar har vi inte bara applicerat på nya produkter, även på befintligt sortiment. Det är lätt att göra rätt på nya produkter och det har varit en utmaning att lyckas med de befintliga. Än är vi inte klara. Våra pelarbord John och Jim, jobbar vi nu vidare med under 2023, för att öka en framtida rekonditioneringsgrad. När vi har lyckats med det är vi heller inte klara. Vi är ödmjuka inför uppgiften och lär oss hela tiden nya saker.

Det fjärde steget i det cirkulära livet är att bordet ska kunna få fortsätta sitt liv när användaren får nya behov. Ett företag kanske får en ny profil, ska flytta eller göra om. Då ska bordet kunna följa med och anpassas efter detta. Alla delar i bordet, även bordsskivan. Ett stort rektangulärt bord kanske behöver bli två mindre runda bord. Eller så behöver beslag eller bordsben få en ny färg. Efter steg fyra börjar livet om på steg ett.

Bordet utvecklas alltid för leva upp till Möbelfaktas krav. Det är vårt minimikrav. Det är ett verktyg för oss att kunna kontrollera hela kedjan på ett objektivt sätt.

Fler detaljer kring hur borden är uppbyggda för ett cirkulärt liv finns på vår sida Långt liv, du kan även läsa specifikt om en av våra Circularheroes, en detalj som som gör bordet möjligt för framtida återbruk, klicka här!

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Webbinarium 5 snabba om återbruk i projekt

Återbruk i projekt

Råd och nycklar från Sajkla, specialist återbruk offentliga miljöer

Funghi3

Backat sortiment

06 September 2023

I fyra års tid har vi gjort om och gjort rätt.

Hösten webbinarium med Lundbergs Möbler rubrikbild

Matnyttiga webbinarium

Registrera dig redan nu!