Mina favoriter
Skicka offert


Aktuellt

Inget är något för cirkulärt möbelflöde

Detalj Arco beslag blå 252

Circularheroes, as in Superheroes

Detalj Arco beslag 242 Detalj Arco beslag 2023

En cirkulär hjälte

Inget

Små detaljer som verkar tillsammans för att våra bord ska kunna repareras, cirkuleras och återtillverkas, kallar vi för våra Circularheroes. 

En av dom är INGET. Ja, du läste rätt - inget.

Nyckelfaktor för cirkulärt möbelflöde

Demonterbarhet och separerbarhet är en nyckelfaktor för att ett bord ska kunna ingå i ett cirkulärt möbelflöde. Materialslag måste kunna särskiljas på ett enkelt sätt. Ett exempel där vi arbetat fram Inget är i bordsmodellen Arko. I orginalversionen är benbocken en enhet. Ben och beslag limmas för att öka livslängden i bordet. Men genom att istället gå ut med metallen en liten bit på insidan av benbocken kan benet skruvas samman med beslaget och det blir därmed tre enheter, vilka består av rena materialslag. Detta förenklar exempelvis byte av reservdel, framtida rekonditionering och återtillverkning. Därför är Inget en av våra cirkulära hjältar. Läs mer om Cirkulärt liv, här!

Vi har sagt det förr och vi säger det igen, vi är inte klara. En del av våra pelarbord kräver idag en liten gnutta lim i konstruktionen. Det är en utmaning vi jobbar vidare med. Vi vet nämligen att Inget är bättre.

Image Ramo skivor  384

Använd reservdelar

Cirkulärt möbelflöde redan idag

BIM Objects

04 April 2023

100x70

Cirkulärt liv

Bord som ingår i ett cirkulärt möbelflöde