Mina val
Skicka offert


Aktuellt

Förändra branschens syn på trä?

27 December 2022
3

Var är alla kvistar och nyansskiftningar?

Vi använder alltid FSC-märkt trä från Europa.

Trä är ett fantastiskt material att arbeta med. Både med traditionellt hantverk och modern teknik. Trä bidrar till ett bättre inomhusklimat då det suger upp och släpper ifrån fukt. Det reducerar ljud och det sägs även reducera stress och främja läkande.

Hur använder vi då trä på ett hållbart sätt? Trots att trä är så fantastiskt som beskrivet så finns det många utmaningar. I den moderna designen ser vi allt som oftast ”rent trä”. Vi ser nästan aldrig spår från kvistar. Inte heller olika inslag av nyanser som kan förekomma i trä, exempelvis brunask som kommer från kärnan i trädet.

Träd lever, de växer i vår natur och det går att plantera nya. Det kanske inte var helt nytt för dig. Men den frågan vi ställer oss är, varför syns deras liv inte i våra produkter?

För visst är det väl vi och du som tillsammans kan påverka detta? Som inredare, som producent, som konsument?

Att vi på Lundbergs Möbler arbetar med att ta tillvara på, och omvandla ’spill’ till en produkt, är egentligen bara en liten, liten del av det som möbelbranschen släpper efter sig. Vårt 'spill' är inte särskilt stort men vad har hänt med materialet före det kommit till vår produktion? Det är mycket av träet som sorterats bort. Delar där det finns inslag av brunask och kvistar. Kan vi inte ändra detta? Du och vi tillsammans? Utmana oss gärna!

Hösten webbinarium med Lundbergs Möbler rubrikbild

Matnyttiga webbinarium

Välkommen att ta del av våra genomförda webbinarium

Färgsätta hållbart webb

Webbinarium 27/10 - Att färgsätta hållbart!

19 October 2023

Registrera dig kostnadsfritt!

Skogsbilder 3 2015

2 cm kan spela roll för miljö och prislapp

15 September 2023

Mer medvetna val tillsammans