Mina favoriter
Skicka offert


Aktuellt

Vi tillverkar ditt bord - Mikael Trönnberg

17 August 2020
relaterad bild lär känna

Mikael Trönnberg, CNC-operatör

Webb bilder format17

Trönnberg

Mikael

Sedan vi senast uppdaterade med #lärkänna och #vadhänderpålundbergs har det hänt mycket. Det har blivit höst, vi är i full gång med att trycka ut en massa nyheter i vår kollektion, inte minst har vi fått tillökning i produktionen.


För ett par månader sedan hälsade vi Mikael välkommen hit. Mikael har gått trätekniska gymnasiet i Kinnarps och har trots sin ringa ålder mycket kunskap och erfarenhet kring trä.


Här på Lundbergs Möbler jobbar han mycket med CNC, tillsammans med vår andra Mikael, ett ypperligt sätt att skapa förvirring här bland kollegorna. Vi är så glada över att Mikael ville börja just här hos oss. Med sin glada morgonhälsning är han med från morgonens gyllene stund och bidrar med glädje och gemenskap i vårt team!


Om du missat tidigare inlägg om vår andra Mikael vid CNCn, så skapar kanske förkortningen, CNC, en viss förvirring. För att hjälpa dig komma vidare i dina tankar denna dag förklarar vi här vad en CNC är;
CNC är förkortning för Computer Numerical Control. En CNC kan bland annat borra, fräsa och såga. Den CNC vi har är 5 axlad, den bearbeta träet genom att vrida sig i alla olika vinklar från sidan och uppifrån. En CNC gör många moment på samma gång och effektiviserar arbetet. Vid en CNC arbetar normalt 1 person som använder ritningar för att programmera den, ställer in maskinen med rätt verktyg och sedan matar maskinen.

100x70

Cirkulärt liv

Bord som ingår i ett cirkulärt möbelflöde

Funghi detalj kabellucka insida

Monterdeklaration, SFF23

Vi har möjlighet och kunskap att kunna rekonditionera befintlig produkt, för att upplevas som ny igen.

Studio rad 3 stol

En värld av bord och cirkulära möbelflöden på SFF23

31 January 2023

Stockholm Furniture Fair 2023, monter C10:23