Mina favoriter
Skicka offert


Aktuellt

Spill i cirkulära bord

20 December 2022
4

Sluta spill hit och dit!

Har du hängt med på att ”spill” fått ett nytt namn på sistone? Japp, nu kallas det för ”restråvara”. Vad vill du kalla det? Ganska ointressant egentligen, det fokus borde hamna på är hur allt material ska komma till användning.

Vi på Lundbergs Möbler gör det på lite olika sätt. Bland annat är våra materialprover gjorda av spill och alla våra standardstorlekar på bord är framtagna för att nyttja materialet till fullo.

Inte minst tar vi tillvara på spill i vår nyhet Studio R&V. Ett bord helt i trä, designat med ett beslag av spill. Det var när White arkitekter ville skapa ett träbord, för utbildningsmiljöer, som de utmanade oss att använda småbitar som skulle gå till energiåtervinningen. Konstruktionen är mycket stabil och vi kan gladeligen berätta att bordet klarar de tuffaste tester för offentliga miljöer och är därmed deklarerad med Möbelfakta för skolmiljö. Och visst har du väl lärt dig om rampamuff nu? För den återfinns såklart även i denna konstruktion.

Dessutom, lite ”inside information”; vi håller på att utveckla loungebord där vår ambition är att använda spill i hela bordet, skiva som underrede. Kanske skulle vi vara en av de första att ta fram en hel serie skapat av spill? Stay tuned...

Och du, medan du funderar över vilket ord du ska använda, spill eller restråvara, utvecklar vi spillet till produkter. Då slipper du ju ens tänka på valet.

Studio ben
Studio product2.105952
5

Vad lärde vi oss av underkänt?

17 January 2023

Vad lärde vi oss när branschen fick 'underkänt' på SFF2020?

3

Förändra branschens syn på trä?

27 December 2022

Var är alla kvistar och nyansskiftningar?

2

Rampamuff för cirkulära bord!

07 December 2022

Tack till rampamuffen, som bidrar till att våra bord blir cirkulära, även de rektangulära.